Derde Tri ICT Round Table bijeenkomst over Lean, Six Sigma en Agile

De derde Round Table bijeenkomst vond dit jaar plaats op onze vestiging in Barendrecht. Het thema van deze bijeenkomst was de kracht en toepassing van Lean, Six Sigma en Agile om Operational Exellence binnen bedrijven te bevorderen.

RT 21nov2012 1 RT 21nov2012 2 RT 21nov2012 3

Een drietal experts deelde met de aanwezigen hun kennis en ervaring over deze methodieken. De eerste spreker, Rini van Solingen, is deeltijd hoogleraar Global Software Engineering aan de TU Delft. Zijn voordracht richtte zich op de kracht van Agile/Scrum in relatie tot traditionele ontwikkelmethoden. Ook werd er uitgebreid ingegaan op de impact die dit heeft op mensen en organisaties wanneer volgens de normen van het Agile manifesto wordt gewerkt. De tweede spreker, Jean Bollen, is Master Black Belt binnen Tri ICT Nederland. Hij belichtte in een interactieve workshop de kracht van verandermanagement. De aanwezigen werden zich er (weer) bewust van wat veranderen met mensen en organisaties doet. Maar ook hoe belangrijk het is de veranderingen binnen organisaties op de juiste manier te borgen. De derde spreker, Peter klootwijk, is manager End User Support bij Post NL. Op inspirerende wijze wist hij alle aanwezigen te boeien door openhartig zijn ervaringen en lessons learned uit het Post NL Lean Six Sigma project te delen. Dit project is gestart met als doel om de service levels en klanttevredenheid duurzaam te verbeteren. De presentatie gaf veel stof tot discussie. Het was mooi te zien dat een ieder zijn visie, mening en ervaring op open wijze inbracht en zo het round-table-gesprek tot een inspirerende en motiverende meeting-of-minds maakte. We willen dan ook alle aanwezigen hartelijk bedanken voor hun waardevolle bijdrage en kijken uit naar de volgende Round Table bijeenkomst!

Als dank voor de bijdrage van Rini van Solingen aan de Round Table bijeenkomst heeft Tri ICT Nederland een donatie overgemaakt aan de stichting Logeerplezier (www.logeerplezier.nl). Deze stichting verzorgt vakantiehuisvesting en logeeropvang voor gehandicapte kinderen en hun gezin. Een fantastisch initiatief!

 

 

Goodbye Utrecht, Hello Amsterdam

Vanaf 1 november 2012 is Tri ICT Nederland B.V. gevestigd aan de Teleportboulevard 110 in Amsterdam. Na 1,5 jaar als homebase te hebben gediend voor alle Tri ICT medewerkers is afscheid genomen van deze bekende stek. Vele opdrachtgevers, Lean IT cursisten en Six Sigma cursisten hebben we welkom mogen heten op dit kantoor.

Om klanten nog beter van dienst te zijn is en de samenwerking met onze collega’s van TriFinance te intensiveren, hebben we besloten om te verhuizen naar de Teleportboulevard in Amsterdam.

Tri ICT verwelkomt u graag op onze nieuwe locatie.

Tot binnenkort!

Succesvolle presentatie op Lean Kanban congres

De presentatie van Ard-Jan Hartman en Marcel Stroo op het Lean Kanban congres van vrijdag 26 oktober werd door vele aanwezigen zeer gewaardeerd. De presentatie gaf de aanwezigen een goede indruk hoe Lean Six Sigma door Tri ICT in twee cases is toegepast in IT beheeromgevingen en hoe ITIL en Lean Six Sigma elkaar daarin aanvulden.

Op het congres waren vele presentaties over het toepassen van Kanban (een Lean practise) in een IT ontwikkelomgeving. Door methoden als Agile en Scrum zijn onderdelen van Lean al eerder doorgedrongen in IT Ontwikkeling. De presentatie van Tri ICT past in de trend dat de filosofie, methode en tools van Lean Six Sigma steeds vaker in IT Beheer worden toegepast.

De presentatie is hier te downloaden.

 

LKNL2012 Ard-jan Hartman LKNL2012 Marcel Stroo

Tri ICT Lean IT foundation training 19 oktober 2012

De Lean IT Foundation training van Tri ICT is in september door APMG geaccrediteerd. In oktober is de eerste training gegeven aan een groep enthousiaste cursisten. Afgelopen vrijdag werd het examen afgenomen en met gepaste trots kunnen we vermelden dat alle cursisten zijn geslaagd.

Op 22 en 23 november 2012 is de volgende Lean IT Foundation gepland. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

 

APMG