Consultancy

Tri ICT heeft uitgebreide en aantoonbare ervaring met het optimaliseren van ICT operaties. Deze optimalisaties richten zich zowel op de harde als zachte kant van verbeteren.

Binnen het aandachtsgebied Consultancy concentreert de dienstverlening van Tri ICT zich op de volgende gebieden:

LEAN IT optimalisatie 

De aanpak van Tri ICT bestaat uit drie stromen die parallel worden uitgevoerd:

  • Het identificeren en realiseren van performance verbeteringen die volgens DMAIC (Define, Measure, Analyse, Improve, Control) ingevoerd worden.
  • Het implementeren van een cultuur van continue verbeteren, gebruikmakend van een aantal te selecteren Lean Management tools, zoals ‘dag starts’, ‘visual management’ en ‘prestatiedialoog’ sessies.
  • Het coachen, adviseren en begeleiden van IT management en medewerkers. Vaak gaat dit samen met het opleiden en certificeren van management en medewerkers tot LEAN Belts.

ICT Management optimalisatie

Tri ICT heeft ruime ervaring in het optimaliseren van de performance van IT afdelingen, waaronder:

  • Service Management, het implementeren, uitvoeren en verbeteren van beheer (ITIL) processen. Effectief Service Management biedt de mogelijkheid om te transformeren naar een meer servicegerichte IT organisatie, met een gemanagede, proactieve, flexibele dienstverlening tegen gecontroleerde kosten.
  • IT Service Catalogus/ Product Diensten Catalogus, met als doel transparantie en standaardisatie van levering en kosten.
  • Service Portfoliomanagement, met als doel meer grip krijgen op het aanbod en beheer van diensten, rekening houdend met de toegevoegde waarde en de benefits. Dit omvat o.a. de implementatie van een klantgerichte Service Catalogus, inclusief de vertaling naar de meer technisch georiënteerde service beschrijvingen in IT Service Catalogus.
  • Business IT Alignment, met als doel een betere afstemming van de informatievoorziening op de behoeften van de business.
  • Project Portfoliomanagement, met als doel meer grip krijgen op de selectie en prioriteitstelling van projecten en de allocatie van resources. Hierbij rekening houdend met de toegevoegde waarde voor de business (bedrijfsstrategie) en de te realiseren benefits.
  • IT Performance Management, met als doel een betere sturing op basis van KPI’s. KPI’s geven inzicht in doorlooptijden, volumes, kwaliteit en kosten waarmee verbeteringen geïnitieerd kunnen worden. IT Performance Management is ook een belangrijk onderdeel van LEAN IT in het meetbaar en aantoonbaar maken van verbeteringen.

 

Wilt u meer weten? Mail dan met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 030-7370472.